Tunniste
Luonnontieteellisen keskusmuseon sivulle >
 
 

Opetus ja koulutus

 

Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen tutkijat ovat aina opettaneet useilla lajintuntemus- ja kenttäkursseilla sekä Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisessä että maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Vuonna 2011 aloitettiin opetukseen liittyvät yhteistyöneuvottelut bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan kanssa. Tavoitteena on yhtenäistää opetustarjontaa ja vahvistaa Luomuksen roolia alan tutkinto-opetuksessa.

Lukuisat puutarha-alan opiskelijat ammattikouluista yliopistoon suorittavat työssäoppimisjaksonsa Luomuksen kasvitieteellisissä puutarhoissa. Lisäksi Luomuksen kohteissa työskentelee vuosittain kymmeniä matkailualan, biologian ja museologian harjoittelijoita sekä perusasteen työelämään tutustujia (TET).

Väitöskirjat ja pro gradu -tutkielmat

Luomus on tutkimuslaitos, joka ei myönnä tutkintoja, mutta Luomuksen tutkijat ohjaavat sekä pro gradu -tutkielmia että väitöskirjoja

Vuonna 2011 ohjattavana oli kaikkiaan 35 väitöskirjaa ja 16 pro gradu -tutkielmaa. Vuoden 2011 aikana valmistui yhteensä 7 väitöstyötä, joiden ohjaamiseen Luomuksen henkilökunta oli osallistunut. Lisäksi osallistuttiin 11 väitöskirjan seurantaryhmään ja mentoroitiin neljää post doc -tutkijaa.

Konservaattorikoulutus

Luonnontieteellinen keskusmuseo on maamme ainoa organisaatio, jossa voi opiskella oppisopimuksella luonnontieteellisen alan konservaattoriksi. Koulutus on keskimäärin kahden vuoden pituinen ja sen aikana opiskelijat osallistuvat konservointitiimin työhön ja opiskelevat eläinten konservointia ja dioraamojen rakentamista.

Vuonna 2011 Luomuksessa opiskeli kolme konservaattorioppilasta.