Opetus ja koulutus

Luomuksen tutkijat ovat perinteisesti opettaneet useilla Helsingin yliopiston lajintuntemus- ja kenttäkursseilla sekä bio- ja ympäristötieteellisessä että maa- ja metsätieteellisessä tiedekunnassa.

Luomuksen kasvitieteelliset puutarhat palvelevat myös lukuisia toisen ja kolmannen asteen puutarha-alan opiskelijoita tarjotessaan mahdollisuuden työssäoppimisjaksojen suorittamiseen. Lisäksi Luomuksen eri yksiköissä työskentelee vuosittain useita matkailualan, biologian, museologian ja viestinnän harjoittelijoita sekä perusasteen työelämään tutustujia (TET).

Väitöskirjat ja pro gradu -tutkielmat

Luomuksen tutkijat ohjaavat vuosittain useita pro gradu -tutkielmia ja väitöskirjoja. Vuonna 2014 ohjattavana oli yhteensä 28 väitöskirjaa ja 17 pro gradu -tutkielmaa. Vuoden aikana valmistui kaksi väitöstyötä ja yhdeksän pro gradu -tutkielmaa, joiden ohjaamiseen Luomuksen henkilökunta oli osallistunut. Lisäksi Luomuksen henkilökunta oli mukana tukemassa yhteensä 79 opintojaksoa.

Konservaattorikoulutus

Luomus on maamme ainoa organisaatio, jossa voi opiskella oppisopimuksella luonnontieteellisen alan konservaattoriksi. Konservaattorikoulutus kestää keskimäärin kaksi vuotta, jolloin opiskelijat osallistuvat konservointitiimin työhön sekä opiskelevat eläinten konservointia ja näyttelydioraamojen rakentamista.