Tunniste
Luonnontieteellisen keskusmuseon sivulle >
 
 

Luonnontieteellinen museo on parasta Helsingissä

 

Pitkäjänteinen työ palkittiin, kun Luonnontieteellinen museo voitti Best of Helsinki Family Resort & Fun -sarjan. Palkintogaalassa kehuttiin erityisesti tunnetun ja vanhan museon kykyä uudistua ja rikkoa käsityksiä pölyn peittämistä vitriineistä. Luonnontieteellinen museo oli myös ensimmäinen museokohde, joka palkittiin Helsingin matkailu- ja kongressitoimiston kilpailussa. Aikaisemmin sarjan ovat voittaneet mm. Korkeasaari ja Linnanmäki.

Vetovoimaisen yleisökohteen rakentamiseen vaaditaan kärsivällisyyttä ja eri alojen asiantuntijoiden yhteistyötä ja monipuolista osaamista. Täysin uudistunut Luonnontieteellisen museo avasi ovensa 2008 ja nousi nopeasti maamme neljän suosituimman museon joukkoon, jossa se pysyttelee edelleen. Tällä hetkellä esillä on neljä pysyvää näyttelyä, jotka kertovat kotimaan ja maailman luonnosta, elämän historiasta ja luiden kiehtovasta maailmasta. Vaihtuva näyttely kutsuu tutustumaan museomme tutkijoiden Afrikan matkoihin ja kaikkeen, mikä liittyy näyttelynrakentamiseen.

Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston kuudetta kertaa järjestämän kilpailun ehdokkaat julkistettiin tammikuussa Matkamessuilla. Kotimainen ja kansainvälinen yleisö sai äänestää suosikkiaan lokakuun loppuun saakka. Voittajat julkistettiin palkintogaalassa Helsingin kaupungintalolla marraskuussa.

Luonnontieteellinen museo
on osa Luonnontieteellistä keskusmuseota, joka on Helsingin yliopiston erillislaitos.