Luomus sai uudet verkkosivut

Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus julkaisi keväällä 2014 täysin uudistuneet verkkosivunsa. Sivut löytyvät tutusta osoitteesta www.luomus.fi.

Tuoreet verkkosivut jatkavat Luomus-identiteetin käyttöönottoa. Aiemmin Luonnontieteellisestä keskusmuseosta tuli Luomus, samalla logo ja visuaalinen ilme uudistuivat. Nyt vuorossa oli verkkosivujen päivitys. Sivuston visuaalinen ilme mukailee Luomuksen ilmettä, jonka sukunäköisyyden Helsingin yliopistoon voi huomata vaikkapa yhtenäisistä fonteista ja logon ideasta.

Verkkosivut siirtyivät manuaalisesti päivitettävästä järjestelmästä nettipohjaiseen Drupal-alustaan, joka mahdollistaa myös sivujen sujuvan mobiilikäytön. Pääasia uudistuksessa oli kuitenkin usean sadan sivun laajuisen sivuston sisällön päivittäminen. Sivustolla hylättiin eläin-, kasvi- ja kivikausi ja siirryttiin organisaatiolähtöisestä ajattelusta kokonaisuuksiin. Nykyaikainen tutkimuskin rajoittuu vain toisinaan yksittäiseen eliöryhmään, usein kohteena voi olla vaikkapa luonnon monimuotoisuus. Uusilla verkkosivuilla Luomuksen tutkimuksesta kerrotaan esimerkiksi teemojen luokittelu ja evoluutio, ihmisen ja ympäristön suhde tai maapallon historia alla.