Coordinate tools: Koordinaattimuunnokset ja paikan näyttäminen Google maps kartalla

Tällä sivulla on saatavana PHP -skriptejä koordinaattien käsittelyyn ja paikan näyttämiseen Google Mapsin avulla. Katso esimerkkejä skripteistä toiminnassa.

Tiedostot ovat käytettävissä BSD-lisenssin mukaisesti.

Karttafunktiot (mapping_functions_luomus)

Karttafunktiot on dokumentoitu itse PHP-tiedostossa.

Koordinaattimuunnokset perustuvat JHS 153:n mukaisiin laskukaavoihin. On kuitenkin huomattava että muunnos ei käytetystä laskutavasta johtuen ole aivan tarkka. Virhemarginaali on noin +-26 metriä. Parannukset muunnoskaavoihin ovat tervetulleita.

Karttasivu (show_place_luomus)

Kartta piirretään käyttäen Googlen karttapalvelua (API versio 2). Kartta sijoittuu Suomen alueella koordinaatistoon oikein noin +-80 metrin tarkkuudella. Useimmissa paikoissa tarkkuus on huomattavasti tätä parempi.

Kunkin on hankittava itselleen oma API-avain Googlelta ja muutettava tämä show_place.php-tiedoston alussa olevan muuttujan $google_api_key arvoksi.

Kartan ominaisuuksia säädetään URL:issa annettavilla muuttujilla. Sekä pohjois- että itäkoordinaatti tulee antaa samassa muodossa (yhtenäis- tai astekoordinaattina).

Tietoturvasyistä muuttujien arvot tarkistetaan; niissä ei saa olla muita merkkejä kuin numeroita tai piste (.), pilkku (,) ja tavuviiva (-). Koordinaattiarvoille tehdään karkea tarkistus. Virhetilanteissa karttaa ei piirretä ja virheen syy kerrotaan.

Esimerkkejä:

Mukauttaminen

PHP-tiedoston alussa on muuttujia, joiden arvoja muuttamalla voit muuttaa seuraavia asioita: